«

»

feb 04 2013

Uitslag en Verslag NCS 50m Sprintwedstrijd Den Haag Hofbad 3-2-2013

Afgelopen zondag werd de 50m Sprintwedstrijd gehouden in het Hofbad, Den Haag. Georganiseerd door de Haagse Watervrienden.

2013-02-03

Verslag van de NCS Sprintwedstrijd – Den Haag, 3 februari 2013

Het was een regenachtige zondagmiddag waarop 22 wedstrijdzwemmers van de Watervrienden Lisse naar Den Haag waren afgereisd voor de jaarlijkse sprintwedstrijd. Ditmaal stond de wedstrijd gepland in het mooie nieuwe zwembad ‘Het Hofbad’ dat in oktober jongstleden zijn deuren voor het eerst had geopend. Met een half uurtje rijden een wedstrijd lekker dicht bij huis, dus ook voor familieleden een mooie gelegenheid om de zwemmers aan te moedigen vanaf het balkon. Supporters, hartstikke leuk dat jullie er waren!

Nadat iedereen ruim op tijd was gearriveerd in het zwembad, en we een plekje gevonden hadden voor de ploeg om te zitten, kon het inzwemmen beginnen. Sowieso was het voor iedereen de eerste keer dat ze in dit zwembad waren. Voor sommigen was de ervaring extra bijzonder omdat het de eerste keer was dat ze moesten zwemmen in een 50 meter bad in plaats van de 25 meter baden waar we normaal gesproken in zwemmen. Belangrijk in ieder geval om goed in te zwemmen zodat niet alleen je spieren goed warm zijn voor de wedstrijd maar ook je goed weet hoe de start aanvoelt en hoe het is om 50 meter te zwemmen zonder keerpunt.

Om 14 uur kon de wedstrijd beginnen. De zwemmers, officials en toeschouwers waren er in ieder geval klaar voor om de starten. Helaas bleek de start echter een deja-vu van de NCS 100 meter wedstrijd van december jongstleden. Ook nu duurde het even voor de organisatie de elektronische tijdwaarneming aan de praat kreeg waardoor de wedstrijd zo’n 20 minuten later startte dan gepland en de eerste 10 programmanummers het moesten doen zonder tijden op het scorebord.

Helaas heeft de techniek ons ook in de steek gelaten voor wat betreft de uitslag. Toen de wedstrijd afgelopen was was alleen de uitslag van de eerste 12 programmanummers bekend van de in totaal 24 nummers. Gevolg hiervan was dat de organisatie heeft besloten de prijsuitreiking uit te stellen. Natuurlijk zullen de zwemmers die bij de top 3 zijn geëindigd in hun categorie nog wel hun medaille voor hun zwemprestatie ontvangen. Inmiddels is trouwens de uitslag bekend en valt er wel een en ander te melden over de geweldige prestaties die er door vele zwemmers zijn geleverd. Onderstaande een aantal bijzonderheden:

  • Simone Poelman heeft een mooie eerste plaats behaald op de 50 meter vlinder in de categorie E (dames 16-17 jaar);
  • Sven Blom heeft een prima eerste plaats behaald op de 50 meter rugcrawl in de categorie F (heren 18 en ouder);
  • Hélène Straathof heeft door een geweldige strijd te leveren de derde plaats op de 50 meter schoolslag op weten te eisen in de categorie B (dames 10-11 jaar);
  • Jorn Blom heeft met een goede verbetering van zijn persoonlijke record een prachtige tweede plaats veroverd op de 50 meter rugcrawl in de categorie D (heren 14-15 jaar);
  • Waarschijnlijk zullen ook de volgende zwemmers een medaille ontvangen echter is het nog even afwachten omdat de uitslag nog niet officieel is: Megan van Beelen (50bc ), Ruben Scheps (50ss), Simone Poelman (50rc), Megan van Beelen (50rc), Jorn Blom (50vl), Simone Poelman (50bc) en Sarina Wijnhout (50bc).
  • Veel zwemmers hebben weer persoonlijke records gezwommen (dat wil zeggen ze waren sneller dan ze ooit eerder gezwommen hebben): Jort Mijnders, Megan van Beelen, Dion Warmerdam, Dylan Beijk, Lisanne de Winter, Angela Cozijn, Nadine Nagelhout, Richard Zwetsloot, Annabel Jansen, Marlous van Klink, Hélène Straathof, Ruben Scheps, Jorn Blom en Sven Blom. Hele mooie prestaties!!

Sportieve groet van de wedstrijdcommissie en de trainers. (Wedstrijdcommissie – Irene)

watervriendenlisse.nl download