«

»

feb 11 2013

Uitslag en Verslag Sprintwedstrijd Almere 10-02-2013

 

Verslag sprintwedstrijd Almere, 10 februari 20

Na vorig weekend een succesvolle NCS sprintwedstrijd in Den Haag, stond dit maal een sprintwedstrijd in Almere op het programma. Met zo’n 40 tal zwemmers, een aantal officials, een trainer en een ploegleider vertrokken we door een prachtig sneeuwlandschap richting Almere. Het jaar 2013 lijkt het jaar te worden dat Almere ons “tweede thuisbad” is. Niet alleen de limiet wedstrijd in januari en de sprintwedstrijd, maar ook de Nederlandse kampioenschappen en de laatste competitiewedstrijd zullen later dit jaar nog in Almere worden gehouden. Kortom goed om hier de starts, keerpunten en het finishen nog eens goed te oefenen tijdens een sprintwedstrijd.

Rond 12 uur kwamen we aan bij het zwembad waar iedereen gelijk kon omkleden om vervolgens te starten met inzwemmen. Naast de Lisserse zwemmers waren vandaag de zwemmers van IJmuiden, Haarlem, Groningen, Pijnacker en natuurlijk Almere van de partij. Voor de meeste zwemmers stond er 3 maal een 50 meter op het programma, in 3 verschillende slagen wel te verstaan. Op een enkele zwemmer na is er door iedereen fantastisch gezwommen en zijn er veel persoonlijke records (pr’s) verbroken! In totaal zijn er 56 nieuwe pr’s gezwommen met een gemiddelde verbetering van 103.2% ten opzichte van de oude tijd . Onderstaand een aantal bijzonderheden:

  • Samira Floorijp heeft haar persoonlijke record met 181% verbeterd tot een hele mooie tijd van 35.60;
  • Jorn Blom, Simone Poelman, en Elvira Warmerdam hebben al hun afstanden gewonnen;
  • Youri Tol en Lotte Durge zijn op al hun zwemnummers op een mooie tweede plaats geëindigd;
  • Marbel Diderik heeft met mooie persoonlijke records, twee maal een eerste plaats behaald. Helaas moest ze op de vlinderslag één concurrent 0.3 seconden voor laten gaan;
  • Ryan Donker en Sven Blom hebben zich goed geweerd in een spannende strijd bij de 50 meter vrije slag, echter moesten hun concurrenten net 0.1, 0.4 en 0.6 seconden voor laten gaan waardoor ze buiten het podium zijn geëindigd;
  • Ook Frank Otto en Nick Reeuwijk hebben zich bij de heren E goed geweerd in een spannende strijd om de winst op de 50 meter vrije slag, maar helaas zijn ook zij met een paar tienden verschil naast het podium geëindigd;
  • Fabienne Venhuizen en Takudzwa Munyaka hebben fantastisch gezwommen op hun eerste uitwedstrijd;
  • Er zijn in totaal 31 medailles behaald door de zwemmers van Lisse (naast bovengenoemde zwemmers zijn de medailles behaald door Megan van Beelen, Jennifer Broekhuisen, Roos Brouwer, en Nadine Nagelhout)!

Omdat er tijdens de wedstrijd geen tijd was om de prijzen uit te reiken hebben we deze op de terugweg in de bus aan de zwemmers uitgereikt.

Ook de medailles van de NCS sprintwedstrijd in Den Haag hebben we in de bus uitgereikt (vorige week was de uitslag nog niet bekend en konden er derhalve geen prijzen worden uitgereikt).

Sportieve groet van de wedstrijdcommissie en de trainers.

watervriendenlisse.nl download