↑ Terug naar Zwemlessen

Zwemvaardigheid

Zwemvaardigheid 1, 2 en 3

Heb jij je Zwem-ABC gehaald en wil je graag je zwemslagen en conditie verbeteren? Dan zijn de diploma’s voor zwemvaardigheid 1,2 en 3 een goed uitgangspunt. Hier leer je de vlinderslag zwemmen, koppelkeerpunten maken en uiteindelijk kun je 15 meter onder water zwemmen met je kleding aan! Moeilijk? Ja! Zwaar? Ook! Leuk? Absoluut!! En daarbij weet je zeker dat je techniek goed is waardoor het zwemmen minder zwaar wordt. Je bouwt een goede zwemconditie op en je verbetert je motorische vaardigheden.
Zeker als je heel snel je Zwem-ABC gehaald hebt, is dit de manier om je zwemvaardigheden te onderhouden en te verbeteren.

  • Kijk onder diploma eisen wat je allemaal gaat doen.
  • De kleding voor deze diploma’s is steeds gelijk. Kijk even bij kledingeisen voor de juiste kleding.

Survival 1, 2 en 3

Geen zin meer om baantjes te zwemmen, maar vind jij het wel belangrijk om jezelf te kunnen redden of een ander, op een veilige manier? Kom dan naar het Survival zwemmen.
Bij het Survival zwemmen gaat het niet meer om netjes zwemmen, maar om overleven!

Bij het Survival zwemmen, zwem je altijd met kleding aan. Gelukkig leer je deze ook uit te trekken in het water. Je leert zelfs gebruik te maken van je kleding om te blijven drijven. Doordat je zo vaak met je kleding aanzwemt, draai je daar je hand niet meer voor om. Voor je ouders een veilig gevoel.
Je leert onder water zwemmen zonder dat je ook maar iets ziet, onder een vlot door ‘tijgeren’ en in en uit een boot klimmen.

Snorkelen 1, 2 en 3

Op vakantie lekker vissen kijken onder water. Tja, dat leer je niet bij het snorkelen, we hebben nu eenmaal geen vissen in het zwembad. Je leert wel oriënteren onder water, knopen te leggen onder water en samen te werken (buddy breathing). Eigenlijk zijn dit de beginselen van het perslucht duiken. Met de vaardigheden die je hier leert, hoef jij je nooit meer ongemakkelijk te voelen onder water. Vind jij de onderwaterwereld interessant, meld je dan aan bij het snorkelen. De eerste lesen kun je materiaal lenen van de vereniging. Daarna moet je egen materiaal meenenem: snorkelset en zwemvliezen.

Wereldzwemslagen 1, 2 en 3

Ooit gehoord van een Japanse crawl, een dubble Spaanse of een Hongaarse slag? Bij dit zwemvaardigheidsdiploma leer je zwemslagen die over de hele wereld gezwommen worden. Lastig? Jazeker, want bij deze zwemvaardigheid moet je echt nadenken wat je doet. Voor je gevoel zijn de slagen niet altijd even logisch en lijkt het alsof je armen en benen in de knoop zitten.
Als je onbekend bent met deze wereldslagen, dan denk je ‘wat moet ik ermee?’. Maar als je deze slagen beheerst, dan heb je een uitstekende motoriek die je altijd en overal van pas komt.

  • Wil je weten welke slagen je nog meer gaat leren, kijk dan bij diploma eisen.
  • Wil je weten wat de slagen precies inhouden, dan moet je gewoon komen zwemmen.
watervriendenlisse.nl download