«

»

apr 22 2013

Uitslag en Verslag LZK 3 21-04-2013

Download hier de uitslag! 20130421LZK3afdeling2Almere

Verslag van de derde (en tevens laatste) competitiewedstrijd te Almere gehouden op zondag 21 april 2013.

 

Met een zoals vaak bij wedstrijddagen gebeurt een prachtig zonnetje aan de lucht, stapte de wedstrijdzwemmers van Watervrienden Lisse rond 10:45 uur in de bus om af te reizen naar Almere. Bij aankomst en na een ‘peptalk’ van trainer Matthijs was de ploeg er klaar voor om de strijd met de andere ploegen aan te gaan. Na de eerste twee competitiewedstrijden stond Lisse op een vierde plaats, echter met maar een achterstand van 6 punten op Apeldoorn. De doelstelling werd gezet om Apeldoorn vandaag te verslaan om daarmee een mooie derde plaats in de competitie te behalen.

 

De ploeg was vandaag bijna compleet. In totaal waren er 28 zwemmers van de partij om zichzelf van hun beste kant te laten zien. Een paar statistieken van de wedstrijd:

 • Van de in totaal 42 starts van Lisse zijn we 21 keer 1e, 2e, of 3de geëindigd! Een prachtige score van 50%.
 • Van de 10 estafette starts van Lisse zijn we 5 maal als 1e geëindigd!
 • Er zijn van de ploeg van Lisse 3 zwemmers gediskwalificeerd.
 • Aan 9 starts hebben we niet deel kunnen nemen ivm het ontbreken van de zwemmers van de betreffende leeftijdscategorie.
 • De derde competitiewedstrijd is er door de ploeg het meeste punten binnengehaald in vergelijking met de eerste en tweede competitiedag (dag 1: 338 punten; dag 2: 290 punten; dag 3: 350 punten)!
 • Van de 32 persoonlijke starts van Lisse zijn we 4 maal als 1e geëindigd!

 

Onderstaand een aantal bijzondere zwemprestaties:

 • Marbel Diderik heeft een prachtig persoonlijk record gezwommen op de 50m bc met een tijd van 33.5. Dit was tevens goed voor de eerste 1e plaats van Lisse!
 • Anneke van Oorschot heeft met een mooie tijd van 1.12.8 de 1e plaats veroverd op de 100m rc.
 • Annabel Jansen heeft met een beetje geluk met haar keerpunt een geweldige 1e plaats behaald op de 50m rc. Ze heeft teven met een tijd van 49.5 bijna 6 seconden van haar persoonlijk record afgehaald.
 • Megan van Beelen heeft met een mooi persoonlijk record van 1.35.4 de 1e plaats op de 100m ss veroverd.
 • Niet alleen waren er geweldige individuele zwemprestaties maar ook de teamprestaties waren geweldig met een 1e en 2e plaats voor de dames AB (Annabel, Lieve, Marbel, Nikita), twee maal de 1e plaats voor de dames C (Annabel/Lieve, Dewi, Megan, Marilène), een 1e en 2e plaats voor de heren D (Jorn, Dylan, Jelle, Dion), een 3e plaats voor de dames D (Samira, Angela, Celeste, Fleur), een 1e plaats voor de dames EF (Ivka, Elvira, Anne, Sarina), een 2e plaats voor de heren EF (Sven, Youri, Nick, Ryan).
 • Naast bovengenoemde ere plaatsen zijn er ook nog hele mooie topprestaties geleverd door o.a. Elvira Warmerdam, Lieve Omvlee, Jorn Blom, Dion Warmerdam, Nick Reeuwijk, Ivka Skalec, Thomas van Moorten, Alex Bladder, Dewi Goldenberg, Sven Blom, Ruben Scheps, Dylan Beijk, Samira Floorijp, Celeste Mol, Jasmijn Huiskens, Ryan Donker die samen veel punten voor de ploeg hebben binnengesleept.

 

Alle zwemmers, supporters, trainers en ploegleiders bedankt voor het aanmoedigen van de zwemmers!

 

Op dag drie van de competitie is Lisse geëindigd op een derde plaats, met maar 46 punten achter de nummer één van de competitie Almere. Een hele mooie prestaties van de zwemmers van Lisse! Net als bij de tweede competitiewedstrijd heeft Lisse gemiddeld de hoogste punten behaal per gestarte zwemmer. In totaal is Lisse Apeldoorn tijdens dag drie van de competitie ruim voorbij gestreden en heeft Lisse met in totaal 978 punten de derde plaats in de competitie behaald.

 

Totaal

Almere                 1145

IJmuiden             1108

Lisse                      978

Apeldoorn          926

Geleen                 857

Zevenaar             649

 

Bij thuiskomst in het clubhuis werden de geweldige prestaties door een grote groep zwemmers gevierd door samen te genieten van een heerlijke vette hap.

 

Sportieve groet van de wedstrijdcommissie en de trainers.

 

21-04-2013 LZK 3
watervriendenlisse.nl download