«

»

mrt 11 2013

Uitslag en Verslag BZK 1 10-03-2013 Almere

 

Het was deze zondag 10 maart 2013 zover, de wedstrijd waar we een jaar voor trainen staat op het punt te beginnen, de 1e BZK te almere.

Om  11 uur gingen met auto’s 16 zwemmers, 4 man begeleiding en een harde kern supporters richting Almere. Waar de wedstrijd na een opmars van start ging met toch het koningsnummer bij de heren de 100 meter vrije slag. Sven moest hier het spits afbijten voor de vereniging dat deed hij met een mooi nieuw persoonlijk record van 0.56:5 sec. Bij de dames op de 200 meter vrije slag deed Sarina hetzelfde met daarbij een verbetering van haar eigen clubrecord, zij stelde het clubrecord bij op 2.18:2. Dit was ook meteen goed voor de 2e plaats

In de programma’s die volgde verbeterde verschillende zwemmers hun persoonlijke records met medailje plaatsen: Youri 100m schooslag 1.12:3 3e tijd, Jorn 200m rugslag 2.34:3 2e tijd

Het eerste goud van de dag kwam op naam van Simone met haar 200m vlinderslag zwom ze van begin tot eind voorop en eindigde met een tijd van 2.49:9. Ook de benjamin van de groep Megan liet goed van zich spreken, ze liet zich niet gek maken en zwom in een geweldig mooie race naar de 2e plaats met een tijd van 1.11:2.

Dat Youri in goede vorm was liet hij eerder de dag al weten, maar met zijn 200m wisselslag was hij helemaal los. In een hele mooie opgebouwde race ging hij in een nieuw clubrecord naar de 1e plaats in een tijd van 2.23:3. Door al dat goede zwemmen kon Jorn ook niet achter blijven zijn 100m vlinderslag ging hij ook naar de 1e plaats in een tijd van 1.11:5. Het laatste goud kwam op naam van die de eerste ook zwom. Simone zwom op haar 200m vrije slag naar een hele mooie tijd van 2.25:4 haar 2e goud van de dag.

Nog een speciale vermelding voor het Heren team(Youri, Jeffrey, Ryan, Svel), zij zwommen in de zwaar bevochten 4x100m vrije slag alle onder hun PR. Helaas was dit net niet voldoende voor een medailje maar wel een super mooie tijd.

Het dames team(Simone, Lotte, Esther,Sarina) had de eer om vandaag de dag in stijl af te sluiten, met de 4x100m wisselslag zijn ze in een kappe tijd 3e geworden.

Na de eerste dag zwemmen van de Bondszwemkampioenschappen is de totale opbrengst 4x goud, 6x zilver en 5x brons. En niet te vergeten zijn er 17 persoonlijke records gezwommen. Dit is iets waar we heel trots op mogen zijn, er is door alle zwemmers heel erg goed gezwommen. We hopen dan ook dat we volgende week weer zo’n mooie, gezellige en sportieve dag mogen hebben.

Met sportieve groet,

Trainers en ploegleiding

 

[important]Op dit moment wordt er gewerkt aan een oplossing dat iedereen makkelijk de foto’s kan bekijken. Voor nu een tijdelijke oplossing: Stuur een mail met je volledige naam naar bzk2013wvl@live.nl en ontvang een link![/important]

 

 

watervriendenlisse.nl download